Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 32

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::load() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 161

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 138

Strict Standards: Non-static method JRequest::clean() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 33

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 463

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 464

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 465

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 466

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 467

Strict Standards: Non-static method JRequest::_cleanArray() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/environment/request.php on line 468

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 35

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 38

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 39

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::load() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 161

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 138

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 46

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 47

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 50

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 53

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 54

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/loader.php on line 71

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 57

Strict Standards: Non-static method JLoader::register() should not be called statically in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php on line 58

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/medikusc/public_html/libraries/joomla/import.php:29) in /home/medikusc/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 318
ЕСИ
 

ЕСИ


Медикус е ексклузивен увозник на производи од ЕСИ с.п.а. Италија. Од 2003 година ги увезуваме производите на ЕСИ Италија, диететски додатоци и фитопрепарати, кои до ден денес се присутни на пазарот нудејќи врвен квалитет и достапна цена за пациентите
 
ЕСИ
 
Од 1975 во светот на природата

 

 Искуство стеканато во повеќе од 35 години, благодарение на постојаните напори во истражувањето на важни и иновативни производи, строга селекција и прецизна контрола на примарните суровини ја имаат донесено ЕСИ помеѓу првите производители во секторот на природни производи и е најшироко присутна компанија во светот.

Стандард на производство на највисоко ниво на квалитет, благодарение на модерни капацитети на производство и контрола реализирани во фабриката во Албисола Марина, гарантираат квалитет и сигурност на производите кои им се нудат на клиентите. Истражувањето на квалитетот го имаат доведено ЕСИ во првиоте редови помеѓу останатите компании во овај сектор, за да се добие сертификат ИСО 9001 кој гарантира целосен квалитет: од проектирање и производство па се до комерцијализација на сопствените производи. Како последица на  производната методологија и строгите контроли на квалитетот, Министерството за здравство на Италија ја има авторизирано ЕСИ за производство и пакување на додатоци во исхраната.

Интернационалноста на ЕСИ посведочена од извозот на сопствените производи во Европа и вон Европа (Шпанија, УСА, Африка, Апарските земија итн). Како што е познато производите кои што се извезуваат мораат да поминат низ строги аналитички контроли кои потврдуваат дека квалитативните параметри се соодветни на дадените стандарди во различни национални директиви.
 
Се што е постигнато од ЕСИ с.п.а. е благодарение на постојаните напори покажани во минатите 35 години на делување, и верноста од страна  на своите клиенти.ЕСИ С.п.а. е фирма која делува во секторот на фитотерапевтски, диететски производи и додатоци во исхраната. Формирана е во средината на 70-тите години од сегашниот претседател Антонио Марија Галеано.
На почетокот брендот ЕСИ означуваше една линија на патентирани формулации  увезени од Швајцарија. Кратко време потоа почнуваат самите да произведуваат креирајќи нови формулации во линија со научните тенденции и потребите на пазарот.
Самата фабрика за производство се наоѓа во една чиста еколошка зона во Албисола Марина (Савона) обиколена со зелени ридови и 800м одалечена од морето.
Денеска фабриката се простира на површина од 19.000 метри кбадратни, од кои еден дел е резервиран за производство а друг дел се простории за администрација и комерцијално работење.
Напорите во производството се поставени на највисоко квалитетно ниво кое што постои на пазарот.

Квалитетот и чистотата на производите за фабриката претставуваат најважна цел која што треба да се реализира:

1. Во изборот и користењето на примарните суровини одбрани и сертифицирани
2. Во ексремно ригориозна контрола на квалитетот реализирана во лаборатории специјално опремени
3. Во стандард на највисоко квалитетно ниво, благодарение на модерни капацитети за производство и контрола.


Избор на квалитет и сертификат ISO 9001 : 2008

Растечката конкуренција на пазарот и потребите на потрошувачите, секогаш информирани и пребирливи, ги стимулираат производителите и продавачите да дејствуваат во услови на гарантиран квалитет”.
Посебно, што се однесува на прехранбената индустрија, се спроведуваат директивите CЕЕ кои се однесуваат на чистотата на производите, и со Д.Л.н. 155/97 стана задолжително спроведување на автоконтрола на производство  HАCCП стандардите за да се гарантира здравјето на истите. Системот HАCCП е како за почеток задолжителен со закон во насока на организирање на систем ориентиран кон глобален квалитет.

ISO 9001- гаранција за тотален квалитет:
Проектирање, производство, комерцијализација
ЕСИ с.п.а. , како водечка помеќу фирмите во секторот го следи процесот на глобален квалитет прифаќајки ја филозофијата на сертифициран квалитет кој ја става компанијата во директен однос со потрошувачите.
ЕСИ с.п.а. не само што потполно ги почитува нормите на HАCCП системот, гарантирајќи производи произведени, складирани и транспортирани почитувајќи ги нормите кои се на сила, го има добиено и сертификатот  ISO 9001  кој гарантира тотален квалитет, од проектирање преку производство па се до продажба на своите производи.

Истовременото спроведување на HАCCП  и системот на квалитет  ISO 9001  делува синергистички, се за постигнување на глобален квалитет.
За ЕСИ С.п.а., да се делува во услови на гарантиран квалитет значи да се има можност да се понудат производи и услуги не само одредени со закон или специфични нормативи но пред се на очекувањата на потрошувачите.21 суштински процедури за контрола на квалитетот
1. Набавување само на најдобри примарни суровини од добавувачи оквалификувани и валидирани од ЕСИ.
2. Чување на примарните суровини во соодветни услови, заштитени од топлина и влага
3. Тестирање и оценување на сите влезни суровини во моментот на прием, спроведувајќи хемиско-физички и микробиолошки анализи, користејќи консолидирани протоколи и софистицирани методи на контрола во однос на специфичните техники усогласени со производителот.
4. Чести набавки за да се осигура користење на примарни суровини кои се секогаш свежи.
5. Секаде каде што е потребно, обезбедува додавање на количина на состојки за да се осигура секогаш дека количината со истек на рок е соодветна со онаа што е декларирана на етикетата
6. Користење на врзувачи и ексципиенси од природно и/или растително потекло,
7. Гранулирање, секогаш кога е потребно, на некои хранливи состојки за да осигура униформно мешање на состојките.
8. Произведување во средина без влага за да се спречи штета врз состојките кои се чувствителни на влага.
9. Користење на последните техники на компресија одбегнувајќи да се користат штетни елементи.
10. Секогаш кога е потребно, униформно обложување на таблетите веднаш по производството, за да се одбегне да влажноста и оксидацијата му наштетат на финалниот производ
11. Да се спроведе тест на дисолуција за да се осигура дека таблетите и капсулите се раствараат во време предвидено со фармакопеа (во зависност од видот на производот)
12. Аналитичка контрола на секоја серија на полупроизвод пред да се дозволи негово пакување
13. Пакување на најголемиот дел од  производите веднаш после анализата.
14. Пакување во флакони и блистер таблети, капсули и течости следејќи ги важечките нормативи за чистотата и сигурноста на храната.
15. Пакување на производите на таков начин за што повеќе да се намали влијанието од светлина, топлина и влага.
16. Користење на соодветни контејнери за  храната 
17. Периодично контролирање на состојките присутни во производот за да се обезбеди ефикасност се до истекот на рокот на употреба.
18. Тестирање и контролирање на сите серии од сите крајни производи следејќи хемиско-физички и микробиолошки анализи, пред да се дозволи продажба.
19. Овозможување прецизна евиденција за да се понудат најсвежи производи и последно производство.
20. Гарантирање и секогаш аплицирање и водење на дневна евиденција  на соодветни процедури на безбедност, потпирајќи се на принципите врз кои се базира системот на анализа на ризик и контрола на критични точки.
21. Гарантирање на комплетна евиденција и документација  што почнува од прием на било која суровина се до давање на производот на продажно место, според она што се очекува од регулатива ЦЕ 178/2002
Заклучок : дали сте сигурни дека додатоците што го купувате се произведени со следење на овие 21 клучни точки за контрола на квалитет.Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.28 MB
Application afterInitialise: 0.050 seconds, 1.55 MB
Application afterRoute: 0.063 seconds, 2.11 MB
Application afterDispatch: 0.109 seconds, 2.80 MB
Application afterRender: 0.169 seconds, 3.65 MB

Искористеност на меморија

3863280

10 запишани барања

 1. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 2. SELECT jf_content.reference_field, jf_content.VALUE, jf_content.reference_id, jf_content.original_value

    FROM jos_jf_content AS jf_content

    WHERE jf_content.language_id=2
         
    AND jf_content.published=1
     
    AND jf_content.reference_id IN(40,86,102,46,85,103,47,87,104,88,105,89,90,91,92,93,94,95,96,97,100,99,101,98,1,2,60,6,17,18,19,41,42,43,48,49,50,51,52,79,83,84,20,21,22,23,24,25,26,27,53,54,55,56,57,45,80,81,82,44)
     
    AND jf_content.reference_table='menu'
 3. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 79)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 4. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS SECTION, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access  
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = cc.SECTION
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 25
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2024-07-20 11:45:25' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2024-07-20 11:45:25' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 5. SELECT jf_content.reference_field, jf_content.VALUE, jf_content.reference_id, jf_content.original_value

    FROM jos_jf_content AS jf_content

    WHERE jf_content.language_id=2
         
    AND jf_content.published=1
     
    AND jf_content.reference_id IN(25)
     
    AND jf_content.reference_table='content'
 6. UPDATE jos_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='25'
 7. SELECT g.*
    FROM jos_core_acl_aro_groups AS g
    INNER JOIN jos_core_acl_groups_aro_map AS gm
    ON gm.group_id = g.id
    INNER JOIN jos_core_acl_aro AS ao
    ON ao.id = gm.aro_id
    WHERE ao.VALUE='62'
    ORDER BY g.id
 8. SELECT params
    FROM jos_components AS c
    WHERE c.OPTION='com_widgetkit'
 9. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 79 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 10. SELECT jf_content.reference_field, jf_content.VALUE, jf_content.reference_id, jf_content.original_value

    FROM jos_jf_content AS jf_content

    WHERE jf_content.language_id=2
         
    AND jf_content.published=1
     
    AND jf_content.reference_id IN(120,119,136,41,1,40,134,125)
     
    AND jf_content.reference_table='modules'

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо